top of page

HOOFDPIJNBEHANDELING

Praktijk Waeyaert - Hoofdpijnbehandeling

HOOFDPIJNBEHAND-ELING

Wat is het?

Door middel van een unieke manueel therapeutische methode (www.watsonheadache.com) wordt na een uitgebreid vraaggesprek onderzocht of de nek een bepalende factor is in het ontstaan van Uw hoofdpijn.

Wat maakt de behandeling zo bijzonder?

De Watson Headache® Approach is een methode om de mobiliteit van de drie hoogste nekwervels te onderzoeken.

Er wordt gebruik gemaakt van zachte, constante manuele technieken – hoog cervicaal (hoge nek) – om de hersenstam minder prikkelbaar te maken. Het zogenaamde  desensitiseren van de hersenstam.

Het doel van deze behandeling is uw specifieke hoofdpijn- en migraine klachten tijdelijk te reproduceren en binnen 20 seconden weer te reduceren. Op deze manier is aan te tonen of uit te sluiten dat uw hoofdpijn- en migraineklachten nekgerelateerd zijn. Tevens worden er vooraf aan de behandeling hoog cervicale stabiliteitstesten gedaan om mogelijke pathologieën van de hoge nek uit te sluiten. Veiligheid voor alles. Er worden hierbij geen (!) manipulaties (kraken) en technieken gebruikt die hoogbelastend zijn voor de nek.

Niet alleen kan de Watson Headache® Approach een nekdysfunctie bevestigen als de oorzaak van uw hoofdpijn of migraine, zij kan tevens het exacte spinale segment (wervelsegment) identificeren dat uw hoofdpijn of migraine veroorzaakt.

Deze diagnostische accuraatheid verhoogt de kans op een succesvolle uitkomst van de behandeling. Dit is een cruciale stap tijdens uw eerste consult. Er kan direct gestart worden met een effectieve behandeling.

logo-watson-headache.png
bottom of page